Meld je aan om jouw persoonlijke prijzen te zien.

Registreren

Tuinen

Een tuin is het verlengstuk van je woning, denk aan een woonkamer in openlucht. Door weer en wind, doorheen alle seizoenen blijft hij bekoren, vraagt hij meer of minder onderhoud. De kunst is om je tuin zo aan te leggen en te beplanten, dat hij het ganse jaar blijft boeien. Aantrekkelijk om naar te kijken en om er te vertoeven. Tuinen krijgen bij Tuinmaterialen Meynen in Meerhout dan ook de volle aandacht. Op ons gedegen tuinadvies kan je rekenen, zowel rond tuinarchitectuur, tuinmaterialen, constructie als tuindecoratie.

De keuze voor aanleg, indeling en beplanting van de tuin is afhankelijk van de beschikbare ruimte. In de stad is die erg kostbaar. Elke vierkante meter van de tuin wordt benut. Water in een vijver of fontein maakt het geheel vaak nog leefbaarder, het tempert het straatlawaai en geeft een knusse sfeer. Pergola’s of spiegels kunnen de ruimte vergroten en een echte kamersfeer creëren. Een ommuurde tuin zorgt voor een eigen microklimaat, waardoor zelfs tropische planten zich prima voelen. Met ons tuinhout, afsluitingen en hekwerk zorgen we voor de nodige privacy. Door bloembakken, potterie en ornamenten te verplaatsen pas je de ruimtes naar behoefte aan.

Verharding, constructie en decoratiematerialen vormen samen met de groenblijvende planten de ruggengraat van de tuin. Zelfs in de winter ontstaan prachtige beelden van planten die omhuld zijn met bevroren dauw. Hier en daar al bloemen die hun pracht laten zien, een mooie takkenstructuur, dorre grassen. Enkele maanden lang blijft de tuin dit uitzicht behouden. Een tuin in rust, een oord waar vogels op zoek zijn naar kruimels en water. In de lente en de zomer komt de tuin in zijn volle glorie weer tot leven. Misschien ook wel het moment om het tuinpad of de oprit onder handen te nemen. Met nieuwe tegels, klinkers, kasseien of grind.

Volg vooral je eigen stijl en vertel ons jouw verhaal. Wij vertalen je wensen naar de juiste materiaalkeuze. Een vakkundig tuinontwerper, tuinarchitect of tuinaanlegger is vaak de ideale raadgever voor het ontwerp van je tuin. Bij Tuinmaterialen Meynen werken we samen met verschillende partners en tuinaannemers over gans Vlaanderen. Samen realiseren we jouw tuinideeën.

Kom snel langs voor meer informatie.

Ga terug naar tuinadvies
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!